ZLOTY

COMPANYIA – Cia Pau Palaus

ZLOTY és un petit espai físic i temporal on tot es possible, on es barreja les arts del pallasso, la música en viu i el teatre de gest. Un relat íntim i humà que aprofundeix en la intimitat del pallasso i en el plaer d’establir una connexió íntima amb el públic. Amb moments d’improvisació i poesia visual, no persegueix la provocació ni la exposició del públic sinó el contrari, l’acceptació per part de tots del JOC.

BIO DE LA COMPANYIA

Companyia de clown, teatre de carrer i circ que busca la poètica de les imatges i utilitza la improvisació com a eina per a crear relacions amb el públic, fent del moment present un viatge efímer per recordar.

www.ciapaupalaus.com

Fitxa artística

Idea original: Pau Palaus i Maria Soler
Direcció: Pau Palaus
Ajuda a la direcció: Marcel Escolano i Bet Garrell (Los Galindos)
Intèrpret principal – clown: Pau Palaus
Intèrpret secundari – música: Maria Soler
Músics: Magda Peralta, Clara Canimas i Maria Soler
Disseny escenografia: Cia. Pau Palaus
Disseny tècnic i construcció espai: Helios Armengol
Disseny vestuari: Pau Palaus
Disseny imatge: Patricia Rivera
Fotografia: Maria Soler i Ona Vilar
Vídeo: Maria Soler i Julian Waisbord
Co-producció: Suport a la Creació Fira Tàrrega (Programa Guaret)
Còmplices en residència i mostres del procés de creació: Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt, CircCric, Fundació La Plana, MUTTECultural, Cal Gras Residència d’Artistes, Festival Circpicat, La Nave del Duende, Festival Escena Poblenou
Col·laboració econòmica: ICEC Institut Català de les Empreses Culturals

ROGES

‘rojos’ és una peça d’arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball:
una recerca de testimonis de la època de postguerra de la Guerra civil espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de la època. ‘rojos’ s’estrenarà al Mercat de les Flors la temporada 21-22.

Desde l’agost de 2020 fins a l’octubre de 2021, a través del procés de creació de ‘rojos’, s’intervindran artísticament espais de memòria de la època de postguerra i es nodrirà el contingut, estètica i dramatúrgia de la peça final del treball de territori i memòria de diferents festivals i estructures d’exhibició. Ens referim a tallers, col·loquis, associacions, recerca de testimonis i, finalment, pràctiques a través del cos i de la dansa per posar en contacte una generació silenciada (gent gran) i les noves generacions. L’objectiu d’aquestes trobades és doble: trobar informació rellevant sobre aquella època per establir forts paral·lelismes amb el moment actual i generar un marc de contingut per a la peça final escènica.

‘roges’ és la evolució d’aquesta recerca que la companyia va compartint en càpsules en diferents contextos d’exhibició. Ja s’ha representat a Terrats en cultura (20/8/20), properament a Escena Poblenou (25/10/20)

Fitxa artística

Direcció i recerca: Miquel Barcelona
Mànager i acompanyament artístic: Haizea Arrizabalaga
Assessorament conceptual i disseny gràfic: Àurea Estellé Alsina
Intèrprets: Miquel Barcelona i Helena Gispert
Fotografia: Nora Baylach
Vídeo: Ignasi Castañé
Suports: Beca per a la recerca i la innovació en les arts escèniques de l’OSIC (Generalitat de Catalunya), El Mercat de les Flors, Esbart Ciutat Comtal, Centre Cultural Els Costals, Fundació La Plana, Mas El Pla, Programa CreaMedia de Barcelona Activa, #Happinest Superamas, Nilak, Coincidències, Escena Poblenou i Associació Vòrtex.
Agraïments: Bea Vergés, Martí Güell, Oriol Mula, Carlos Martorell, Maria Argentí, Rafaela Casado, Toni Gutiérrez, Mariona Castillo, Esther Vendrell i Berta Vilarrasa.

LLUM EN TEMPS DE FOSCOR

Treballs previs a l’Escola Lluçanès i l’Escola FEDAC Prats.